Reîncolțesc pădurile României – Focus Prima TV

Reîncolțesc pădurile României

În țara în care ni se fură pădurile văzând cu ochii, sunt oameni, puțini, ce-i drept, care fac eforturi mari pentru a acoperi dezastrul. Vorbim despre voluntarii Fundației Conservation Carpathia care au pus umărul la treabă alături de cei care lucrează la Ocolul Silvic și au împădurit încă 14 hectare din Munții Făgăraș. I-au ajutat mult sute de oameni ai satelor din munți, conștienți că pădurea le oferă viață pentru ani întregi de acum înainte.

Pentru a reface ecosistemul forestier, oamenii Fundației Conservation Carpathia cresc în cele 9 pepiniere și cele 2 solarii pe care le dețin speciile care lipsesc din păduri. Aceștia plantează puieți fără valoare din punct de vedere comercial, însă extrem de importanți pentru biodiversitatea locului. Astfel, ei au reușit să încheie anul 2020 cu plantarea de puieți pe 87 de hectare din Munții Făgăraș.

Încet încet pădurile României redevin ce-au fost odată. O arată ultima statistică a Institutului Național de Statistică.

Astfel, suprafața pădurilor în România a crescut în 2019 cupeste 9.000 de hectare, față de anul precedent. Astfel, pădurile reprezintă 97.5% din fondul forestier național, iarsuprafața regenerată a scăzut cu 9.6%, adică cu peste 2.500 de hectare.

Avem suprafețe mai mari de pădure datorită împăduririlor șiintroducerii a terenurilor degradate în fondul forestier. În funcție de specie, un puiet se dezvoltă între 3 și 5 ani, la care se adaugă încă 5 ani de îngrijire.

Total
0
Shares
Total
0
Share