Remediul contra Covid-19 ar putea exista pe fundul oceanelor. O nouă teorie dă speranțe pentru tratamentul oricărei pandemii viitoare - Focus Prima TV

Remediul contra Covid-19 ar putea exista pe fundul oceanelor. O nouă teorie dă speranțe pentru tratamentul oricărei pandemii viitoare

Oamenii de știință care cercetează viața marină susțin că oceanul ar putea oferi remedii pentru o serie de boli dacă s-ar face mai multe cercetări în acest sens. În prezent, aproximativ 80% din suprafața oceanelor este încă necartografiată, ceea ce înseamnă că potențialul complet al acestora, ca resursă pentru medicină, este încă în mare parte necunoscut.

Oceanul a fost privit, de secole, ca o resursă pentru diverse remedii medicale, dar acum, cu atât mai mult, oamenii de știință spun că sunt necesare mai multe resurse pentru a valorifica potențialul mediului marin.

Dr. Vladimir Ryabinin, coordonatorul unui proiect lansat tocmai pentru a răspunde nevoilor acestor cercetări, susține că oceanul ne-ar putea ajuta să găsim un remediu pentru o serie de boli – inclusiv pentru cele cauzate de Covid-19.

Total
0
Shares
Total
0
Share