Republica Moldova alege: Est sau Vest? Urnele s-au închis în țară; au fost cozi la secțiile de votare din diaspora - Focus Prima TV

Republica Moldova alege: Est sau Vest? Urnele s-au închis în țară; au fost cozi la secțiile de votare din diaspora

Peste 3,2 milioane de moldoveni cu drept de vot au fost așteptați astăzi la urne pentru a-și desemna reprezentanții în viitorul parlament de la Chișinău. Din nou, lupta în alegeri se dă între pro-europeni și pro-ruși. La capătul unei campanii tensionate, în care lupta anticorupție, sărăcia și amenințările cu dezintegrarea statului au fost leitmotivele dezbaterilor, alegătorii de peste Prut trebuie să decidă direcția în care va merge Republica Moldova. Cele două direcții sunt antagonice și au fost un motiv în plus de divizare a societății, care nu reușește să-și găsească liantul pentru a construi împreună viitorul celui mai sărac stat din Europa.

Un sondaj exit-poll, realizat telefonic, sub rezerva unei marje de eroare destul de însemnate, dă câștigător al scrutinului PAS, partidul președintei Maia Sandu, cu peste 55 la sută din voturi. Sondajul a fost făcut doar pe teritoriul Republicii Moldova, fără Transnistria. Diaspora nu a fost inclusă în sondaj.

Partidul Acțiune și Solidaritate este urmat de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 24 la sută din opțiuni și Partidul Șor, cu 8,1 la sută.

Astfel, calculele sondajului arată că PAS ar lua 64 de mandate în viitorul Parlament, ceea ce ar înseamna o victorie pentru forțele prooccidentale.

Total
0
Shares
Total
0
Share