Republicanii din SUA, în frunte cu fostul secretar de stat din administrația Trump, cer boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 – Focus Prima TV

Republicanii din SUA, în frunte cu fostul secretar de stat din administrația Trump, cer boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022

Mike Pompeo, fostul secretar de stat american, membru al administrației Trump, se alătură unui număr mare de personaje marcante din Partidul Republican car cer boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, care ar urma să se desfășoare la Beijing. Fostul oficialii și colegii săi republicani spun că așa ar putea fi pedepsită China pentru nerespectarea drepturilor omului.

„Nu trebuie să aibă loc acolo. Nu putem permite sportivilor noştri să meargă la Beijing şi să recompenseze Partidul Comunist Chinez în timp ce acesta se angajează în acţiuni negative în lumea întreagă. Jocurile Olimpice sunt o expresie a libertăţii şi a talentului atletic. Organizarea lor la Beijing este total nepotrivită”, a declarat fostul secretar de stat din administraţia Trump într-un interviu la o emisiune radio găzduită de jurnalistul conservator Hugh Hewitt, conform Agerpres.

Fostul secretar de stat s-a aflat în fruntea confruntării cu China, într-un stil asemănător Războiului Rece, care a caracterizat ultimele luni ale administraţiei Trump. Cu toate acestea, Mike Pompeo nu s-a exprimat în favoarea boicotării Jocurilor Olimpice din 2022 în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share