Rețeta celor mai căutate clătite - Focus Prima TV

Rețeta celor mai căutate clătite

Câte bordeie, atâtea obiceie, spune un proverb românesc! La fel putem spune și despre…clătite, unul dintre cele mai populare deserturi din țara noastră. În funcție de zonele geografice regăsim diferite rețete și reinterpretări. Așa se face că, în timp ce bănățenii se laudă cu clătita umplută cu bezea, clujenii au făcut din acest desert o adevărată operă de artă, iar clătitele sunt botezate după pictori celebri.

Banatul se mandreste ca este fruncea și atunci când vorbim de clătite. Faimoasele scovergi de la Ana Lugojana
cunoscute sub numele de clătite bănățene sunt o adevarată operă de artă. Vorbim de clătite umplute cu brânză și stafide, inmuiate în vanilie peste care s-a copt un munte de bezea. Și, desi sună foarte complicat, reteța este cât se poate de simplă. Prima dată se coc clătitele, după rețeta tradițională, iar înainte de a le rula, se pune un amestec de brânză dulce cu stafide.

Intre timp, peste clătitele așezate pe o farfurie se toarnă din belșug sos de vanilie. Cea mai grea parte, urmează acum.

Peste bezea se presară apoi miez de nucă sfărâmat.

La Cluj, în schimb , doi artiști plastici și-au unit creativitatea și au făcut câteva sortimente de clătite denumite după pictorii celebri.

Și clătitele brașovene sunt la mare căutare. De la clătite dulci cu mere caramelizate, până la cele sărate cu rucola,
mozzarella și roșii confiate.

Atentie însă! Nutriționiștii atrag atenția că delicioasele clatitre sunt o bombă calorică! O porție poate depăși chiar și 600 de calorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share