Revelionul, noapte de chin pentru animalele de companie – Focus Prima TV

Revelionul, noapte de chin pentru animalele de companie

Noaptea de revelion nu înseamnă doar bucurie. Pentru animalele de companie este un stres imens, acestea fiind speriate de focurile de artificii. Mulți dintre câini se sperie atât de tare încât fug din curți și stăpânii îi caută zile intregi. Multe animale sunt rănite de artificii și ajung la spital. Dresorii ne dau câteva sfaturi, pentru ca animalele de companie să iasă cu bine din greaua încercare din această noapte.

Ciprian Cordoș este instructor canin de 21 de ani si cunoaste cel mai bine comportamentul animalelor atunci cand aud focuri de artificii. Sfatul său pentru proprietarii de câini este să își obosească animalele inainte de venirea serii și astfel vor trecere cu bine peste noaptea de Revelioni.

Ciprian mai spune că e bine să dăm volumul mai tare la un radio sau la orice fel de muzică pentru a estompa sunetul artificiilor și al petardelor.

Și cei care îngrijesc zi de zi căței la adăposturi spun că, pentru a evita problemele in seara de revelion este bine să ne răsfățăm puțin prietenii necuvântători

Total
0
Shares
Total
0
Share