Revolta unui medic – Focus Prima TV

Revolta unui medic

Răni prost îngrijite, neigieniezate și infestate cu patru tipuri de bacterii. Așa a ajuns în Belgia un pacient ars tratat inițial în sistemul medical românesc de sănătate. Un medic român care lucrează la spitalul din Belgia a dat totul la iveală. Descrierea sa este cutremurătoare.

Bărbatul de 52 de ani care a ajuns să fie tratat în Belgia a trecut prin trei spitale românești înainte ca autoritățile să-și dea seama că acesta nu poate fi ajutat se sistemul de sănătate românesc. Avea arsuri masive după ce s-a electrocutat la locul de muncă. Insistențele publice ale familiei au dus în cele din urmă la transferul său peste graniță. Din echipa care l-a preluat în clinica belgiană face parte și un medic român. Ciprian Isacu este cel care a scos la lumină modul defectuos în care pacientul a fost tratat.

Este modul elegant în care medicul descrie o realitate cruntă. Răni infestate, bandaje lipite de piele și un tratament dezastruos. Operat deja de trei ori, pacientul transferat în Belgia se află în continuare într-o stare gravă.

Cazul acesta suprinde însă o realitate cruntă. La mai bine de 5 ani de la dezastrul de la Colectiv când România și-a arătat incapacitatea de a trata marii arși, nimic semnioficativ nu s-a întâmplat în sistemul românesc de sănătate. La fel ca și atunci, pacienții care au suferit arsuri grave au o șansă de supraviețuire doar dacă sunt transferați în clinici din străinătate.

Total
0
Shares
Total
0
Share