Risc de incendiu la Institutul „Marius Nasta”. O degajare de fum la unitatea mobilă ATI a dus la alertarea echipelor de intervenție – Focus Prima TV

Risc de incendiu la Institutul „Marius Nasta”. O degajare de fum la unitatea mobilă ATI a dus la alertarea echipelor de intervenție

Inquam

O mobilizare masivă a forțelor de intervenție – mașini de pompieri, ambulanțe, SMURD –  a avut loc duminică seara la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, unitate COVID, unde alerta a fost dată la ora 22:22 de personalul medical, care a văzut o flamă urmată de fum la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu un incendiu, nimeni nu a fost rănit și pacienții au fost mutați în spital. Ce s-a întâmplat exact rămâne însă de stabilit. Pompierii spun că e posibil să fi fost vorba doar de un „abur” la unitatea de climatizare a unității mobile ATI.

ACTUALIZARE 23:50. „Totul este în regulă, a fost un incident minor, cu sperietură mare, însă” – a declarat ministrul sănătății Vlad Voiculescu, precizând că nu a fost vorba desre un incendiu, ci doar de o degajare de fum sau abur, acest lucru urmând să fie stabilit de pompieri. Viața niciunui pacient nu a fost în pericol, iar acum aceștia sunt transferați deja pe secții în Institut.
Incidentul a vizat un echipament exterior spitalului, care fusese verificat tehnic în urmă cu două luni, a subliniat ministrul.

La rândul său, colonelul Șchiopu de la ISU București – Ilfov a precizat că la ora 22:22 a fost semnalat un incendiu la unitatea ATI mobilă de la „Marius Nasta”. Apelul a venit de la personalul spitalului, care a spus că a văzut flacără. Au fost trimise 8 autospeciale cu apă și spumă, 2 utilaje cu scări, 3 echipaje de descarcerare, 12 echipaje SMURD și două ambulanțe. Primele echipe de intervenție au ajuns la ora 22:30. 

S-a făcut mai întâi evacuarea pacienților din unitatea mobilă în spital și apoi verificări pentru sursa de fum sau abur sau „poate amândouă”. Pentru aceasta, a fost deschisă unitatea de climatizare, de unde se pare că a provenit fumul sau aburul. Pompierii nu au găsit însă aici niciun fel de cabluri arse.

Oficialul ISU a precizat că în habitaclul unde se aflau pacienții nu a pătruns în niciun moment nici abur, nici fum. 

Ce a fost, până la urmă, urmează a fi stabilit.

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a precizat, la rândul ei, că personalul care era de gardă – și care a dat alarma – a văzut flacără cu fum, care însă nu s-a extins și s-a stins destul de rapid.

Managerul a explicat că pacienții din unitatea mobilă erau în situație critică și erau oxigenați non-invaziv, ca o etapă anterioară intubării. În unitatea mobilă de ATI echipamentul este mai performant și de aceea se preferă oxigenarea acestor pacienți aici înainte de a fi transferați pe secție pentru o everntuală intubare.

Până acum, nu au mai fost probleme la unitatea mobilă ATI, care este funcțională la „Marius Nasta” din luna octombrie, a mai spus managerul.

Total
0
Shares
Total
0
Share