Ritm lent de vaccinare în Franţa

Ritm lent de vaccinare în Franţa

Campania de vaccinare pentru COVID-19 a început deja în 30 de ţări de pe glob. Majoritatea de pe continentul European. Olanda este ulimul stat membru UE care a demarat procesul de imunizare în masă al populaţiei. Însă ritmul de vaccinare este departe de cel scontat de autorităţi. În Franţa, campania întâmpină deja deficultăţi. La polul opus, Israelul a reuşit deja perfomanţa de a vaccina 15% din
populaţie.

Campania de vaccinare pentru COVID-19 din Hexagon a debutat cu stângul. Într-o săptămână, autorităţile franceze au vaccinat doar puţin peste 500 de persoane. Problemele nu sunt doar de natură logistică. 40 la sută dintre francezi refuză vaccinarea.

Cu o întârziere de 10 zile faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană, Olanda este ultima ţară din blocul comunitar care a demarat vaccinarea în masă. Şeful executivului a admis public că ţara sa nu a fost pregătit să transporte serul sensibil într-un interval atât de scurt de timp. Astăzi, o asistentă a fost
prima persoană vaccinată din Ţările de Jos.

Australia, o ţară cât un continet, nu a început nici până în acest moment vaccinarea populaţiei. Autorităţile sanitare de la Antipozi şi-au luat un timp generos pentru a aproba folosirea pe scară largă a tratamentului celor de la Pfizer. Aşa că primele imunizări vor avea loc cel mai devreme la sfârşitul lunii martie.

Pe de altă parte, Israelul, un stat cu o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori, a reuşit o performanţă excepţională. Peste 15% dintre isrealieni au fost deja vaccinaţi. Miracolul evreu are şi o explicaţiei. Statul evreu a plătit un preţ premium producătorilor vaccinului aşa că are deja stocate peste 12 milioane de doze.

În condiţiile în care multe ţări au dificultăţi în ceea ce priveşte obţinerea vaccinului, Organzaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel la adresa ţărilor bogate ca producerea şi distribuirea antitodului să se facă echitabil între statele lumii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt