Ritm lent de vaccinare în Franța – Focus Prima TV

Ritm lent de vaccinare în Franța

Campania de vaccinare pentru COVID-19 a început deja în 30 de țări de pe glob. Majoritatea de pe continentul European. Olanda este ulimul stat membru UE care a demarat procesul de imunizare în masă al populației. Însă ritmul de vaccinare este departe de cel scontat de autorități. În Franța, campania întâmpină deja deficultăți. La polul opus, Israelul a reușit deja perfomanța de a vaccina 15% din
populație.

Campania de vaccinare pentru COVID-19 din Hexagon a debutat cu stângul. Într-o săptămână, autoritățile franceze au vaccinat doar puțin peste 500 de persoane. Problemele nu sunt doar de natură logistică. 40 la sută dintre francezi refuză vaccinarea.

Cu o întârziere de 10 zile față de restul țărilor din Uniunea Europeană, Olanda este ultima țară din blocul comunitar care a demarat vaccinarea în masă. Șeful executivului a admis public că țara sa nu a fost pregătit să transporte serul sensibil într-un interval atât de scurt de timp. Astăzi, o asistentă a fost
prima persoană vaccinată din Țările de Jos.

Australia, o țară cât un continet, nu a început nici până în acest moment vaccinarea populației. Autoritățile sanitare de la Antipozi și-au luat un timp generos pentru a aproba folosirea pe scară largă a tratamentului celor de la Pfizer. Așa că primele imunizări vor avea loc cel mai devreme la sfârșitul lunii martie.

Pe de altă parte, Israelul, un stat cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, a reușit o performanță excepțională. Peste 15% dintre isrealieni au fost deja vaccinați. Miracolul evreu are și o explicației. Statul evreu a plătit un preț premium producătorilor vaccinului așa că are deja stocate peste 12 milioane de doze.

În condițiile în care multe țări au dificultăți în ceea ce privește obținerea vaccinului, Organzația Mondială a Sănătății a lansat un apel la adresa țărilor bogate ca producerea și distribuirea antitodului să se facă echitabil între statele lumii.

Total
0
Shares
Total
0
Share