România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de la Porec - Focus Prima TV

România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de la Porec

România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de tir cu arcul de la Porec (Croaţia), încheiate duminică, dintre care două au fost de aur, una de argint şi una de bronz, toate la juniori, potrivit paginii de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Echipa feminină de junioare, în componenţa Andreea Albu, Beatrice Miklos, Elena Topliceanu, a devenit campioană europeană, sportivele antrenate de Viorel Habian devansând în clasamentul final formaţiile Italiei şi Marii Britanii.

Beatrice Miklos a câştigat aurul la junioare în proba de arc recurve, după o finală dominată în faţa slovenei Metka Obljubek, în timp ce bronzul i-a revenit croatei Tihana Kovacic.

În aceeaşi competiţie, Mădălina Amăistroaie, participantă la JO de la Tokyo, a terminat pe locul 5.

Medaliat de argint a fost adusă de Mario Ţîmpu la arc recurve juniori, el fiind învins în finală de cehul Frantisek Hermanek. Bronzul a fost cucerit de italianul Matteo Balsamo.

Elena Topliceanu a câştigat medalia de bronz la arc barebow, terminând competiţia după italianca Eleonora Meloni şi Kathryn Morton (Marea Britanie).

Cu acest bilanţ (2-1-1), România s-a clasat pe locul 5 în clasamentul pe naţiuni. Pe primul loc s-a aflat Italia (13-6-7), Suedia a ocupat poziţia a doua (2-5-4), Marea Britanie a ocupat locul al treilea (2-3-1), iar Slovenia a fost pe patru (2-2-5).

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share