România a sprijinit constant aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei - Focus Prima TV

România a sprijinit constant aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, deputatul UDMR Biro Rozalia, a afirmat că România a sprijinit constant aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei, în urma unei întrevederi avute recent cu viceprim-ministrul pentru integrarea europeană şi euroatlantică a Ucrainei, Olha Stefanişina.

“România a sprijinit constant aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei, care trebuie să se bazeze pe un proces de reforme cuprinzător, în conformitate cu Acordul de asociere al Ucrainei la UE şi angajamentele asumate în relaţia cu NATO. România a fost, de altfel, primul stat care a ratificat Acordul de asociere”, a declarat, într-un comunicat remis AGERPRES, Biro Rozalia.

Totodată, Biro Rozalia a apreciat “comportamentul echilibrat al Ucrainei care contribuie la de-escaladarea tensiunilor în Marea Neagră” şi a adăugat că “aşteptarea noastră de la Summit-ul din 14 iunie este întărirea Alianţei cu statele din Parteneriatul estic”.

Ea a promis, în cadrul întrevederii din 2 iunie de la Parlament, că va prezenta preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, documentul transmis de autorităţile ucrainene, pentru a fi examinat în vederea prezentării în cadrul Summit-ului NATO din 14 iunie.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share