România are Guvern – Focus Prima TV

România are Guvern

De astăzi, guvernul Câțu intră în pâine. Noul executiv a primit aseară votul de încredere al Parlamentului și a depus și jurământul la Palatul Cotroceni. Imediat a avut loc și prima ședință de Guvern. De astăzi, miniștrii și-au preluat portofoliile și promit că vor trece la treabă. Și președintele Klaus Iohannis are vești bune pentru românii. Nu vom avea restricții suplimentare de sărbători.

În doar câteva ore, Guvernul Cițu a trecut prin toate etapele învestirii: audieri fulger în Parlament, votul aleșilor și jurământul de la Palatul Cotroceni.

După ceremonia de la Cotroceni, noul cabinet s-a reunit și la Palatul Victoria, unde Florin Cîțu le-a împărțit și primele sarcinile.

Cel mai nerăbdător a fost Stelian Ion, care și-a preluat mandatul de ministru al Justiției încă de aseară. Ceilalți membri ai Cabinetului au așteptat însă dimineața.

Proaspătul premier, Florin Cîțu, i-a predat ștafeta de la Finanțe lui Alexandru Nazare.

Singurul care nu a putut să își preia ministerul a fost Vlad Voiculescu. Nelu Tătaru este plecat din oraș așa că momentul a fost a fost amânat. În același, timp o parte dintre miniștrii au luat parte și la prima ședință de gestionare a pandemiei de la Cotroceni.

Total
0
Shares
Total
0
Share