România are suficiente resurse de energie. Guvernul a pregătit planul pentru iarnă - Focus Prima TV

România are suficiente resurse de energie. Guvernul a pregătit planul pentru iarnă

Ne așteaptă o iarnă grea, avertizează Dispecerul Energetic Național. Specialistii de acolo recomandă autorităților să ne pregătească pentru raționalizarea energiei electrice. Liderii coalitiei de guvernare dau asigurări că au elaborat planul pentru sezonul rece, iar analizele arată că nu există niciun risc ca românii să rămână fară lumină. Nu ar fi rău să consumăm ceva mai responsabil, spune premierul Ciucă.

Dispecerul Energetic Național recomandă autorităților să relaxeze temporar restricțiileprivind incălzirea cu lemne, pentru reducerea cererii de electricitate și gaze.
Dacă România va rămâne fără gaz rusesc, oamenii își vor porni aertotermele și caloriferele electrice. De aici va apărea automat și o criză energetică.

Guvernanții nu merg pe un scenariu pesimist, însă românii ar trebuie preventiv să ia și ei măsuri în cazul în care planul autorităților nu va funcționa. La începutul războiului, gazul rusesc reprezenta 40 la sută din tot gazul importat de Europa. Acum a scăzut la nouă la sută.

Total
0
Shares
Total
0
Share