România, cele mai multe cazuri de pestă porcină din Europa - Focus Prima TV

România, cele mai multe cazuri de pestă porcină din Europa

La fel ca si anul trecut si de acest Crăciun vom avea pe mese carne de porc din import! 80% din carnea de porc din magazine va fi adusă de afară. Producția autohtonă are pierderi foarte mari din cauza pestei porcine africane. De altfel, 90% dintre cazurile de pestă porcină africană din Europa sunt la noi în țară. Luna trecută erau 500 de focare active, din care 17 în exploataţii comerciale. O altă cauză este aceea că avem și diferențe mari, aproape duble, între prețurile practicate de marii producători și cele ale micilor crescători.

Mesele îmbelșugate de Sărbători, cu o multitudine de preparate din carne de porc, vor fi făcute cu materie primă
adusă din import. Pesta porcină și regulile stricte pe care trebuie să le respecte producătorii ne fac să importăm masiv carne de porc, mai ales în preajma sărbătorilor când românii mănâncă, tradițional, carne de porc.

Acest fermier a fost și el afectat de un focar de pestă porcină africană la începutul acestui an. Din fericire, a reușit să își repopuleze fermele. Mulți însă, nu au reușit.

Micii producători au fost și ei afectați.

Oamenii cunosc realitatea, dar spun că, nici nu mai contează sursa, atunci când vine vorba de a avea mesele pline de sărbători.

Crescătorii au pierdut, doar în acest an, peste 600 de mii de animale din cauza pestei porcine africane.

Total
0
Shares
Total
0
Share