România - evoluţie epidemiologică foarte bună; se datorează şi strategiei ce a permis vaccinarea tuturor categoriilor de vârstă - Focus Prima TV

România – evoluţie epidemiologică foarte bună; se datorează şi strategiei ce a permis vaccinarea tuturor categoriilor de vârstă

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că România înregistrează “o evoluţie epidemiologică foarte bună” şi că acest lucru se datorează inclusiv faptului că a fost permisă imunizarea persoanelor care aparţin diverselor categoriilor de vârstă, în momentul în care şi-au dorit acest lucru.

Precizările au fost făcute în cadrul unei şedinţe pe tema beneficiilor vaccinării copiilor, desfăşurată la Palatul Victoria, la care au participat premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, reprezentanţii UNICEF, ai Consiliului Naţional al Elevilor şi Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

“Credem că, în felul acesta, având o acoperire vaccinală mai bună şi în creştere în rândul tinerilor, putem să împiedicăm foarte mult lanţul transmiterii. Şi faptul că astăzi România înregistrează o evoluţie epidemiologică foarte bună – poate printre cele mai bune din Europa – se datorează şi faptului că am avut o strategie de vaccinare care a permis tuturor categoriilor de vârstă să se vaccineze în momentul în care şi-au dorit acest lucru, începând cu data de 15 martie, fapt care a scăzut foarte mult transmiterea, pentru că tinerii sunt persoane active, interacţionează foarte mult şi răspândesc virusul şi aduc virusul şi acasă, la persoanele vulnerabile. Este important să continuăm campania de vaccinare. Chiar dacă la acest moment numărul celor care se vaccinează cu doza unu este în scădere, sunt convins că în perioada următoare, după ce trece şi entuziasmul concediilor, oamenii vor înţelege importanţa, beneficiile vaccinării”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share