România intră în valul trei al pandemiei – Focus Prima TV

România intră în valul trei al pandemiei

Covid-19 outbreak or new Coronavirus, 2019-nCoV, virus on a map of ROMANIA . Covid 19-NCP virus: contagion and propagation of disease. Pandemic and viral epidemic.,Image: 516401649, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

În plină campanie de vaccinare asistăm la o creștere semnificativă a numărului de infectări cu SARS COV 2. Ne apropiem vertiginos de pragul de 4 mii de cazuri zilnice, iar numărul celor internați la terapie intensivă nu scade sub 1 mie de pacienți. Medicii trag un semnal de alarmă. Valul trei al pandemiei este iminent.

Presiunea pe sistemul medical este în creștere după ce tulpina britanică a coronavirsului s-a instalat temeinic în România. Autoritățile dau asigurări că vaccinurile disponibile rămân în continuare eficiente, însă noua formă virală afectează și pacienți cu vârste tot mai fragede.

Un indicator al faptului că ne confruntăm cu iminența celui de-al treilea val este și numărul tot mai mare de solicitări de efectuare de teste. În Galați situația este atât de gravă încât pentru a face solicitărilor tot mai numeroase față au chemate de acasă trei echipaje de la Ambulanță.

În plus, din aprilie, Serviciul de Ambulanță din Galați va rămâne făra 19 asistenți. Aceștia au fost angajați doar pentru perioada stării de urgență.

De altfel, medicii trag un semnal de alarmă. Noile forme ale virusului duc la forme simptomatice ale bolii inclusiv în rândul tinerilor.

Doar în ultimele 24 de ore, România a înregistrat 3.950 de noi cazuri de infectare cu virusul
SARSCOV2, iar 106 oameni au murit după ce au pierdut lupta cu boala.

Total
0
Shares
Total
0
Share