România, măturată de vijelii. La munte a nins - Focus Prima TV

România, măturată de vijelii. La munte a nins

Întreaga țară s-a aflat astăzi sub cod galben de vânt puternic. Cele mai mari probleme au fost în sud. La Craiova, zeci de copaci au fost smulși din rădăcini. Rafalele puternice au determinat autoritățile să suspende traficul maritim în toate porturile românești de la Marea Neagră. Iar în zonele montane, scăderea bruscă a temperaturii a dus la apariția primelor ninsori.

Zeci de copaci au fost puși la pământ de vântul puternic, la malul mării. Unii au căzut peste mașinile parcate în fața blocurilor. În alte cartiere, arborii au fost smulși din rădăcini și aruncați peste cablurile de curent. Constanța a fost sub avertizare de vânt puternic încă de noaptea trecută.

Și traficul naval are de suferit din cauza vântului puternic. Autoritătile navale au suspendat traficul maritim în toate porturile românești la Marea Neagră.

Și la Craiova, vântul puternic a pus la pământ mai mulți copaci. Localnicii s-au trezit cu mașinile avariate. Echipajele ISU au intervenit ore în șir. În schimb, la cota 1800 pe vârful Vlădeasa s-a depus deja primul strat de zăpadă . Noaptea, temperaturile au scăzut până la minus 2 grade, iar stratul de zăpadă măsura 1 centimetru.

A nins și pe Transalpina. Utilajele de deszăpezire au ieșit pe Drumul Național încă de aseară. Vremea se va răci brusc în următoarele zile, atrag atenția meteorologii. În unele zone, temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade Celsius.

Total
0
Shares
Total
0
Share