România nu a cheltuit bani din prefinanţare, pentru că nu au fost operaţionalizate structurile organizatorice necesare - Focus Prima TV

România nu a cheltuit bani din prefinanţare, pentru că nu au fost operaţionalizate structurile organizatorice necesare

România nu a cheltuit bani din prefinanţare, pentru că nu au fost operaţionalizate structurile organizatorice necesare implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat, luni, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

“Eu am spus că nu am cheltuit bani din prefinanţare, iar motivul l-am menţionat: nu am avut operaţionalizate acele structuri organizatorice necesare implementării PNRR. Acest demers se derulează în aceste zile şi se fac eforturi în acest sens şi este firesc, accesul la aceşti bani este asigurat după regulile europene, respectiv momentul în care ai asigurată funcţia de evaluare, funcţia de contractare, autorizare şi plată de cheltuieli. Apoi, toate aceste structuri organizatorice permit accesul la bani, dar nu este suficientă doar operaţionalizarea acestor structuri organizatorice, este nevoie de generarea acestor proiecte care produc plăţi şi dau exemplul proiectelor de infrastructură indiferent de natura acestora, care ţin de Fondul de modernizare locală. Toate acele apeluri de proiecte unde beneficiari sunt autorităţile locale sau mediul de afaceri şi care pentru implementarea proiectelor au nevoie de lichidităţi”, a precizat Marcel Boloş, în briefingul susţinut la finalul şedinţei de Guvern.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share