România nu va importa vaccinuri care nu sunt aprobate în UE. Anunțul președintelui Iohannis - Focus Prima TV

România nu va importa vaccinuri care nu sunt aprobate în UE. Anunțul președintelui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că România nu va importa vaccinuri care nu sunt aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente, pentru țările din Uniunea Europeană. 

„Noi avem doze suficiente și campania de vaccinare merge foarte bine. Valul 3 nu a putut fi prevenit de nimeni, nici de țările care au avut un număr mult mai mare de doze de vaccin la dispoziție, însă asta nu trebuie să ne descurajeze, dimpotrivă, campania de vaccinare la noi prinde viteză în fiecare săptămână”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă România ia în calcul importul de vaccinuri din țări precum Rusia și China.

„Noi folosim, ca și stat membru al UE, vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului, toate care sunt agreate și vedem că în fiecare săptămână sunt sute de mii de doze în plus față de săptămâna anterioară. Sunt optimist că vom reuși la sfârșitul lui martie și începutul lunii aprilie să vaccinăm sute și sute de mii de persoane în plus, ceea ce va duce la stăpânirea extinderii pandemiei”, a mai spus președintele.

Total
0
Shares
Total
0
Share