România, pe aripile vântului – Focus Prima TV

România, pe aripile vântului

Romania…pe aripile vântului. Țara noastră este exportator de energie, în conditiile în care reactorul 1 al Centralei de la Cernavodă a fost oprit. Punctul forte este energia eoliană, care conduce detaşat în topul producţiei. Ministrul Energiei a lăudat performanţa centralei de la Cernavoda, care este cea mai eficienta din lume.

România este exportator de energie electrică, în pofida opririi controlate a reactorului 1 al centralei de la Cernavodă, deficitul creat pe partea de energie nucleară fiind compensat de parcurile eoliene.

Acestea au condus detașat în topul producției de energie la începutul acestei săptămâni, cu 40% din totalul producției. Pe următoarele poziții se situau energia produsă din cărbune, cea pe hidrocarburi și cea hidro.

Energia nucleră, produsă doar de reactorul 2, se situa la jumătatea capacității totale de producție, aproximativ 700 MW. Diferența de preț dintre România și Ungaria era de circa 2 euro la începutul săptămânii. Reactorul 1 al centralei de Cernavodă a fost oprit controlat, ca urmare a unei defecțiuni si va fi repus în funcțiune pe 28 ianuarie. Cea mai mare problemă a sectorului nuclear din România este resursa umană, în condiţiile în care oamenii se instruiesc la centrala de la Cernavodă, apoi pleacă în alte
ţări, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share