România, pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește abilitățile angajaților de a folosi un calculator – Focus Prima TV

România, pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește abilitățile angajaților de a folosi un calculator

Pandemia a grăbit digitalizarea serviciilor publice, dar chiar și așa, România rămâne pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește abilitățile angajaților de a folosi un calculator. Mai bine de o treime dintre angajați au doar cunoștiințe elementare. Asta nu i-a împiedicat pe unii dintre angajații de la stat să fie recompensați ani de zile cu un spor consistent pentru munca la calculator, lucru care l-a luat prin surprindere inclusiv pe premierul Florin Cîțu.

Avem cei mai mulți IT-iști din Europa Centrală și de Est, dar asta nu ne ajută nici în ziua de azi să găsim antidotul dosarului cu șină. El e sfânt atunci când ajungem la administrațiile publice. Unul dintre motive e că România e codașa Uniunii Europene la competențele digitale ale angajaților.

Spre comparație, fruntași la acest capitol sunt elvețienii (țară care nu este în UE, dar are relații speciale cu comunitatea europeană – n.r.). Aici, aproape 40% dintre angajații de la stat știu să folosească calculatorul.

Total
0
Shares
Total
0
Share