România pierde încă un proces la CEDO - Focus Prima TV

România pierde încă un proces la CEDO

România a mai pierdut un proces la CEDO. Statul român ar putea plăti peste 7 mii de euro, daca sentința pronunțată în primă instanță de judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului ramâne definitivă. Magistrații CEDO au stabilit că procurorii timișoreni au tratat superficial un caz de hărțuire sexuală. Protagonişti sunt o femeie de serviciu de la CFR și șeful acesteia. Mai mult, este pentru prima oară când Curtea Europeană a stabilit ca hărțuirea sexuală la locul de muncă este de fapt o încălcare a dreptului la viață privată.

Cazul ajuns pe masa judecătorilor europeni a pornit de la sesizarea depusă de o femeie de serviciu care susţine că timp de doi ani a fost hărțuită sexual de șeful Gării de Est din Timișoara. Totul a început în 2017 când, spune femeia, șeful de gară ar fi încercat să o convingă să întrețină relatți sexuale cu el.

Femeia spune că în ultima perioada bărbatul încerca aproape zilnic să o convingă să îî cedeze. Nici rugămințile, nici amenințările nu l-ar fi convins să renunțe. Exasperată de gesturile bărbatului, aceasta l-a înregistrat audio și le-a prezentat dovezile șefilor bărbatului. Rezultatul a fost însă unul neașteptat.

Speriată, victima a cerut ajutorul unui avocat și a depus o plângere la Parchetul local Timișoara. Procurorii au considerat însă că fapta nu există, asta în ciuda dovezilor prezentate și au clasat dosarul. Dupa ce și judecatoria Timișora a respins dosarul, femeia de serviciu s-a adresat Curții Europene a Dreptului Omului.

În mai puțin de doi ani, magistratii europeni au decis că ancheta a avut vicii de procedură, mai mult, au reținut în unanimitate că a existat o încălcarea a articolului 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului care statuează dreptul la respectarea vieții private.

Avocatul care a aparat-o pe femeia de serviciu spune ca aşteaptă acum ca sentința să fie definitivă și apoi ar putea face din nou o plângere la Parchet împotriva șefului de gară pentru hartuire având în vedere decizia CEDO.

Total
0
Shares
Total
0
Share