România poate să vândă doze de vaccin. Guvernul a aprobat cadrul legal - Focus Prima TV

România poate să vândă doze de vaccin. Guvernul a aprobat cadrul legal

Syringes filled with a dose of the Pfizer-BioNTech coronavirus disease (COVID-19) vaccine are prepared at the CHIREC Delta Hospital in Brussels, Belgium January 21, 2021. REUTERS/Yves Herman

Guvernul a aprobat, miercuri, o OUG prin care statul român poate vinde și dona doze de vaccin. Totodată, Ucraina și Serbia vor primi, drept ajutor umanitar, 100.800 de doze, respectiv 50.400 de doze de ser anti-Covid din partea României.

“A fost aprobată o OUG privind reglementarea unor măsuri referitoare la valorificarea unor doze de vaccin anti-Covid-19. Conform prevederilor specifice din acordurile încheiate de Comisia Europeană în vederea achiziționării de vaccinuri anti-Covid-19, la fel ca și celelalte state, România poate revinde, dona doze de vaccin.

OUG aprobată azi creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor doze și se abilitează Ministerul Sănătății pentru a încheia contracte cu alte state. Sumele rezultate din revânzare se fac venituri la bugetul de stat.

De asemenea, s-a aprobat astăzi o HG referitoare la acordarea unui ajutor umanitar – doze de vaccin anti-Covid-19 pentru Ucraina și Serbia. Vorbim de 100.800 de doze pentru Ucraina și 50.400 de doze pentru Serbia”, a declarat secretatul de stat în Ministerul Sănătății, Monica Althamer.

Total
0
Shares
Total
0
Share