România, țara rablelor pe patru roți. 70 la sută din poluare este dată de trafic – Focus Prima TV

România, țara rablelor pe patru roți. 70 la sută din poluare este dată de trafic

Adevarul

Opt din zece mașini care circulă azi pe străzile din România sunt mai vechi de 10 ani, potrivit datelor oficiale ale Direcției de Înmatriculări. Iar numărul rablelor crește anual, ținând cont că românii sunt mari amatori de mașini la mâna a doua. În privința mașinilor electrice nepoluante, ritmul de achiziție este extrem de lent.

„Adineaori am pornit mașina, așa, fum frumos! Și zgomotul, poate îl auziți! Pistoane, injectoare, pompă” – spune șoferul. Această mașină, din 2001, îi dă mari bătăi de cap proprietarului. Dâra de fum pe care o lasă în urmă face ca aerul din spatele mașinii să fie imposibil de respirat.

Iar astfel de exemple sunt la tot pasul în tot mai multe orașe.

„Noi ne raportăm acum la 50 de micrograme pe metru cub. În mod normal, trebuia să ne raportăm la 20 de micrograme pe metru cub, particule în suspensie, poluarea din atmosferă, pe înțelesul tuturor. Față de aceste 50 de micrograme, noi avem cel puțin 100 zilnic. Am ajuns și la 400 sau 350, în anumite zone am avut depășiri și de 7 ori, acum 10 zile, la Piața Sudului”, spune Dan Trifu, președintele organizației Eco Civica.

Total
0
Shares
Total
0
Share