România va fi lovită de un ciclon de proporții - Focus Prima TV

România va fi lovită de un ciclon de proporții

Un ciclon care se va forma în această noapte deasupra Ucrainei și apoi a Mării Negre va ajunge în România.
Meteorologii spun că va aduce cu el fenomene extreme, ploi torențiale, instabilitate atmosferică și rafale puternice de vânt. Toate acestea vor fi resimțite în sudul, estul și centrul țării. Asta în timp ce o furtună solară puternică atinge Pământul cu o viteză de 600 de km pe secundă și va continua să bombardeze planeta noastră până mâine dimineață. Climatologii fac predicții îngrijorătoare pentru următoarele decenii. Ar putea dispărea zăpada, iar temperaturile pot crește în medie cu 8 grade Celsius.

Din cauza ciclonul care se va forma în această noapte, ANM atenționeazîă că sunt așteptate inclusiv avertizări de tip cod roșu de ploi torențiale. Totuși Climatologii spun că fenomenul e unul normal.

Ploile din ultimele câteva săptămâni au făcut ravagii în unele zone. Sunt specialiști care spun că a plouat într-o zi cât într-o lună.

Locuitorii din Tulcea au văzut cu ochii lor schimbările climatice. La Babadag, două tornade de mici dimensiuni au
fost văzute din mai multe părți ale orașului. Din fericire vârtejul era departe de sol și nu a reprezentat un pericol
pentru oameni.

Iar fenomenele extreme sunt din ce în ce mai dese. Futruna geomagnetică ce a atins deja Pănmântul provine dintr-o gaură a Soarelui și ar putea crea probleme în comunicațiile prin satelit sau poate afecta păsările migratoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share