Românii bat iar la porțile Germaniei – Focus Prima TV

Românii bat iar la porțile Germaniei

Sezonul de cules sparanghel în Germania este în toi, iar curând va începe și cel al căpșunilor. Românii sunt printre cei mai căutați lucrători în aceste domenii, iar plecarea a mii de oameni, care vor să câștige un ban, se simte și în numărul de teste COVID. La Suceava, de pildă, în ultimele zile s-au făcut de trei ori mai multe teste decât până acum. În timp ce românii pleacă la muncă pe meleaguri străine, legumicultorii noștri se plâng de lipsa forței de muncă.

Fermele de sparanghel din Germania sunt pline de români sezonieri dintr-un singur motiv: nemții consideră că sunt foarte harnici. Munca nu este, însă, deloc ușoară, spune timișoreanul Ștefan Cojocnean, care a lucrat, anul trecut, la o astfel de fermă.

În ciuda pandemiei, numărul românilor care pleacă peste hotare ca sezonieri, este același ca în oricare altă perioadă

Totuși, nimeni nu poate ajunge în Germania la muncă fără un test covid cu rezultat negativ. La Suceava, de unde au plecat spre fermele de sparanghel foarte mulți români, numărul testelor s-a triplat în doar câteva zile.

Plecarea în masă a oamenilor la muncă în Germania, îi afectează foarte mult pe legumicultorii români.

Anul trecut, tot în această perioadă, un scandal imens a izbcnit la Cluj-Napoca, după ce câteva sute de oameni,
doritori să plece în Germania ca sezonieri, au fost surprii și înghesuindu-se pe aeroportul din oraș, deși eram în plina pandemie.

Total
0
Shares
Total
0
Share