Românii blocați în Africa sosesc în țară marți după-amiază - Focus Prima TV

Românii blocați în Africa sosesc în țară marți după-amiază

Avion

Avionul care îi aduce acasă pe românii blocați în Africa de Sud, va ateriza în țară mâine în jurul orei 15. Aeronava a plecat din România noaptea trecută și la intoarcere va avea la bord campioana nostră la rugby, precum și alți cetățeni români și europeni. Cu toții erau blocați acolo din cauza noii tulpini a coronavirusului care a determinat Uniunea Europeană să anuleze zborurile dinspre țarile din sudul Africii.

Dupa anularea zborurilor dinspre sudul afiricii, 90 de oameni, printre care 39 de români vor fi repatriați cu o cursă
specială Tarom. Sunt cetățeni europeni, dar și de pe alte continente. Aeronava care ii va aâprelua a plecat noaptea
trecută de la București şi a aterizat în Kenya, unde a făcut o escală de câteva ore pentru odihna echipajului. Apoi a plecat către Johannesburg.

”Aeronava care va aduce în țară campioana la rugby a României a plecat deja spre Africa de Sud și aterizează azi la Johannesburg. Componenții echipei CSM Șiința Baia Mare, alături de staff ul tehnic, au rămas blocați ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului.” A scris ministrul Sportului pe Facebook. Autoritățile din România vor avea grijă ca sportivii echipei CSM știința Baia Mare, campioana nationala la rugby, să ajungă acasă.

Uniunea Europeană a suspendat legăturile aeriene cu 8 țări din sudul afiricii din cauza temerii legate de noua tulpină a coronavirusului. Toți românii care vor fi repatriați vor fi testați atât în Pretoria, cât și la sosirea în țară. De asemenea, vor sta și în carantină

Total
0
Shares
Total
0
Share