Românii cu meserii și studii, cei mai căutați - Focus Prima TV

Românii cu meserii și studii, cei mai căutați

Marea Britanie a devenit țara cu cei mai mulți români. Totul sa întâmplat după ieșirea regatului din Uniunea Europeană. Oficial, acolo trăiesc cel puțin 1 milion 133 de mii de români. Sunt datele publicate de Guvernul Britanic.

Deși termenul invazie a fost folosit de multe ori înainte și după brexit, britanicii știu că venirea în număr cât mai mare a românilor este un lucru necesar pentru piața muncii. Este nevoie mai ales de oameni calificați.

Cristina Petrea este designer vestimentar pentru o mare firmă din Belfast. Talentul și calificarea ei au fost atât de
apreciate de Britanici încât în foarte scurt timp a devenit managerului departamentului de design.

Acum, costumele create de ea și echipa sa sunt văzute la marile concursuri internaționale de dans tradițional irlandez din lumea întreagă.

Și Emil Indricău a venit în UK pentru că și-a dat seama că poate câștiga mult mai mulți bani decât în țară. Era meseriaș apreciat și acasă, însă balanța a înclinat cu ușurință spre străinătate.

Veronica Dempsey este consultant pentru imigranți într-un orașel din apropiere de Belfast. Spune că volumul de muncă din ultimii ani a crescut foarte mult, iar cei mai mulți dintre clienții ei sunt români.

Mădălin locuiește de câțiva ani în Marea Britanie. Acum l-a adus din România și pe fratele său. Serviciul gratuit oferit de stat îl ajută, în special cu actele.

Brexitul a creat un efect contrar așteptărilor. Numărul românilor din Regatul Unit a crescut de la 350.000 la aproape 1.200.000 în numai 3 ani. Acest lucru înseamnă că, oficial, suntem națiunea europeană imigrantă cea mai numeroasă din Marea Britanie.

Total
0
Shares
Total
0
Share