Românii din regat, între UE și UK – Focus Prima TV

Românii din regat, între UE și UK

De astăzi se schimbă condițiile de acces ale românilor în Marea Britanie, odată cu ieșirea oficială a Regatului Unit din Uniunea Europeană. De asemenea, Londra impune și o serie de limitări pe piața muncii pentru români. Urmează și o perioadă de adaptare a conaționalilor noștri care sunt deja în Marea Britanie…

Românii care se află deja în Marea Britanie s-au pregătit din timp pentru ieșirea Marii Britanii din Uniune. Familiile de români privesc pe termen lung rămânerea în Regatul Unit și consideră acum că au aproape aceleaşi drepturi pe care le au şi britanicii.

Silviu este de nouă ani în Marea Britanie, iar la fel ca mulţi alţi români, primul său job a fost de taximetrist dar acum este manager în cadrul unei mari firme de curierat cu patroni britanici.

Raluca este de cinci ani în Regatul Unit şi acum ocupă funcţia de copreşedinte al Societăţii Arhitecţilor din Leeds. Raluca are contract pe perioadă nedeterminată şi împreună cu soţul ei polonez au cumpărat o casă în Leeds. Acum, Raluca are propria ei firmă de arhitectură.

De acum înainte, românii care vor să lucreze în Regatul Unit vor avea nevoie de viză. Mai complicate sunt lucrurile pentru românii care intenționează să studieze în Marea Britanie. Studenții vor avea nevoie de viză, iar costurile de pentru studii vor crește semnificativ pentru că Londra se retrage și din programul Erasmus și își lansează propriul proiect. Românii aflați deja în Regat nu vor fi foarte afectați de schimbări dacă au statut de rezident sau de rezident temporar.

Total
0
Shares
Total
0
Share