Romanii iau in calcul incheierea unei asigurari facultative, insa costurile intervin in decizia de cumparare(studiu) – Focus Prima TV

Romanii iau in calcul incheierea unei asigurari facultative, insa costurile intervin in decizia de cumparare(studiu)

Eventualitatea unei pensii mici, posibilitatea producerii unui accident sau lipsa unor economii pentru nevoi urgente reprezintă principalele riscuri care îi determină pe români să ia în calcul încheierea unei asigurări facultative, însă decizia de cumpărare ţine în general de costuri, relevă un studiu realizat de către IRSOP pentru Groupama Asigurări.

Barierele care ar putea interveni în decizia de cumpărare ţin de costuri, pentru 28% dintre respondenţi sau, pentru 24% dintre aceştia, de nevoia de prioritizare a altor urgenţe de ordin financiar. Dacă în anii anteriori lipsa încrederii în asigurători era de asemenea un criteriu care influenţa în mod negativ decizia de cumpărare, anul acesta se observă o scădere notabilă în rândul celor sceptici, de la 22% în 2018, la 14% în 2020.

În ceea ce priveşte asigurările de locuinţă, 77% dintre respondenţii cu venituri mari declară că au o asigurare obligatorie a locuinţei, în timp ce 46% dintre aceştia deţin şi o poliţă facultativă. În cazul clienţilor cu venituri mici, doar 22% dintre ei au ales să îşi asigure locuinţa extra faţă de asigurarea PAD obligatorie, deţinută de 40% dintre ei.

Studiul arată şi faptul că tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, în special femeile, sunt mai preocupaţi de încheierea unei asigurări de locuinţă. În topul regiunilor cu cele mai multe poliţe de locuinţă, obligatorii sau facultative, se află Bucureştiul, urmat de Transilvania, regiunea de Sud a României şi Moldova.

În ceea ce priveşte tendinţele generale ale pieţei, studiul arată faptul că, pe segmentul analizat, asigurările de sănătate generează cel mai mare interes şi un potenţial de creştere care poate fi însă puternic influenţat de evoluţia crizei sanitare.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia cu vârste cuprinse între 22-55 de ani, din mediul urban, în perioada 14 septembrie – 9 octombrie 2020. Datele au fost colectate utilizând metodologia CATI (interviuri telefonice asistate de computer).

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share