Românii închiși în Mexic, eliberați – Focus Prima TV

Românii închiși în Mexic, eliberați

Românii reținuți de autoritățile mexicane în Aeroport au fost eliberați! Ministrul Afacerilor Externe a anunțat că situația a fost remediată în regim de urgență, cu toate că a durat aproape 48 de ore. Reacția autorităților federale față de România ar putea avea legătură cu o grupare infracțională, formată din români, care a făcut ravagii până acum doi ani în Mexic.

Românilor li s-a permis accesul pe teritoriul mexican după mai bine de două zile în care au fost ținuți închiși în aeroport.

Gabriel este unul dintre cei care a primit tratamentul umilitor al autorităților federale dar care a putut totuși să rămână în vacanță în Mexic.

Sunt la Aeroportul din Cancun unde se finalizează favorabil intrarea turiștilor români care au avut probleme în ultimele zile în controlul imigrației. Mulțumesc în special lui Marcelo Ebrard, Secretariatului pentru Relații Externe, Institutului Național de Imigrări și lui Eduardo Albor pentru tot sprijinul și diligențele. A transmis Ionuț Vâlcu, consulul României în Mexic.

În replică, Marcelo Ebrard, ministrul de Externe mexican, a transmis omologului român regrete pentru comportamentul autorităților federale: Rămânem la dispoziția dumneavoastră (…) pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. Românii vor fi întotdeauna bineveniți în Mexic.

Măsurile abuzive dispuse de autoritățile mexicane împotriva celor care vin din România ar putea avea legătură cu o rețea infracțională formată din români, care a activat în Mexic din 2014 timp de 5 ani. Gruparea infracțională cunoscută sub numele de Riviera Maya, în colaborare cu unități bancare din
Mexic au pus stăpânire pe toate sursele de bani din mai multe zone turistice. Rețeaua copia datele bancare ale cardurilor care erau introduse în mai multe bancomate din Riviera Maya, iar alți membri ai grupării călătoreau în diverse țări pentru a sustrage banii din conturile păgubiților. Rețeaua a fost destructurată în anul 2019 și se estimează că a furat în total 1,2 miliarde de dolari.

Total
0
Shares
Total
0
Share