Românii mai cumpătați la mesele de sărbători – Focus Prima TV

Românii mai cumpătați la mesele de sărbători

Devenise o tradiție ca după mesele de sărbători să aruncăm o mare parte din mâncarea cumpărată. Anul acesta ne-a schimbat obiceiurile, iar în ciuda faptului că suntem pe locul 9 în Uniunea Europeană la risipa alimentară, românii au fost mai cumpătați anul acesta.

Mesele din zilele de Crăciun și Revelion sunt recunoscute pentru bogăția bucatelor tradiționale.
Și cel mai bine se vedea acet lucru…la tomberoane, în primele zile ale lui ianuarie.

După un an cu probleme sociale și financiare, în care foarte mulți și-au pierdut locurile de muncă, masa de sărbători…nu a fost tocmai o sărbătoare!

Românii cheltuie pe alimente și băuturi non-alcoolice de două ori mai mult decât media europeană.

Un român aruncă în medie, în fiecare an, 12 procente din mâncarea cumpărată, ceea ce înseamna aproape 130 de kilograme care ajung la gunoi.

În țara noastră ajunge la gunoi în special mâncarea gătită, în proporție de 24 la sută. Fructele și
legumele ajung și ele în tomberon. 22, respectiv 21 la sută. Statisticile Uniunii Europene arată că România ocupă locul 9 în topul celor mai risipitoare țări din Europa. 2,2 milioane de tone de alimente sunt pierdute în fiecare an.

Total
0
Shares
Total
0
Share