Românii sunt mari iubitori de animale - Focus Prima TV

Românii sunt mari iubitori de animale

România are cel mai mare procent din Europa de case în care sunt animale de companie. La fiecare două familii, există cel puțin un câine sau o pisică. O dată cu creșterea numărului de animăluțe, vânzarea produselor dedicate a explodat.

Iar proprietarii își schimbă preferințele: mulți umanizează animalele de companie, iar unele cupluri le preferă în locul copiilor. Este deja o industrie care crește vertiginos, la nivel global creșterea fiind estimată la șase la sută pe an. În 2027 va ajunge la 360 de miliarde de dolari. În casele europenilor sunt 113 milioane de pisici și 93 de milioane de câini.

Invitat în platoul FOCUS, dresorul de câini Marius Nae este de părere că s-a ajuns la această creștere fulminantă a numărului de pisici și câini din casele românilor datorită pandemiei, atunci când ,,oamenii le-au luat în special pentru copii, dar și pentru ei, deoarece un animăluț întotdeauna aduce bucurii. Este important să conștientizăm ce importanță au, să avem grijă de ele și să nu renunțăm la ele imediat de ajungem înapoi la job.

Referitor la costurile pe care le presupune un animal de casă, Marius Nae spune că ,,atunci când ne luăm un cățel trebuie să știm câte ceva despre rasa pe care o alegem, în funcție de asta știm că trebuie să fie dus la veterinar, la salon, etc, ce mâncare îi trebuie deoarece mâncarea este foarte importantă și trebuie să fie de foarte bună calitate.

În România cele mai apreciate rase sunt ciobănescul german și labradorul, însă în ultima perioadă românii se orientează către rasele mici.

Total
39
Shares
Total
39
Share