Românii, mari iubitori de ceaiuri – Focus Prima TV

Românii, mari iubitori de ceaiuri

Românii au consumat de doua ori mai multe ceaiuri anul trecut. Fie ca vorbim despre sortimente care cresc
imunitatea, fie despre cele care ne ajuta sa ne relaxam, oamenii s-au asezat comod in fotoliul preferat si s-au delectat cu aromele deosebite. Comerciantii spun ca au castigat clienti noi, care nu obisnuiau sa bea ceai.

Tot mai mulți români au început să descopere plăcerea de a savura pe îndelete o cană cu ceai. Vânzările acestor produse s-au dublat față de anii trecuți. Cele mai cumpărate sunt sortimentele din fructe cu diverse arome, în diferite combinații. Interesant este că mai bine de jumătate dintre clienții câștigați în 2020 nu aveau deloc obiceiul de a bea ceai, spun cei din industrie.

Unul dintre retailerii locali dezvăluie că “Tabure” a fost produsul vedetă al anului. Este un ceai cu cireșe și trandafiri, care are o aromă deosebită. Românii, cunoscuți drept consumatori de ceaiuri din plante medicinale, și-au răsfățat mai mult papilele gustative cu arome exotice. Practic am dat sunătoarea, teiul și mușețelul pe fructe uscate și confiate.

În pandemie cel mai vândut a fost ceaiul Rooibus, cu trandafiri, căpșuni și zmeură, urmat de Sakura, un ceai
verde, îmbogățit cu iasomie și cireșe. Dovadă că piața ceaiului a mers bine stă și faptul că s-au înmulțit afacerile de acest tip

La modă rămân și ceaiurile blooming, arata un studiu, adică cele care înfloresc – făcute prin împletirea frunzelor de ceai uscate în jurul mai multor flori, originare, în general, din China.

Cele mai multe ceaiuri vin din țări precum Polonia, de unde am importat anul trecut peste 160.000 de kilograme.

Total
0
Shares
Total
0
Share