Românii nu vor să se mai împrumute la bănci - Focus Prima TV

Românii nu vor să se mai împrumute la bănci

A trecut vremea creditelor cu buletinul. O treime dintre români nu vor să să se mai împrumute la bancă, în timp ce numai 7% sunt dispuși să facă un împrumut ca să-și cumpere o locuință, arată un sondaj recent, comandat de Centrul de Soluționare a Litigiilor în domeniul bancar.

Pe de altă parte, 13 procente dintre cei împrumutati susțin că s-au îndatorat mai mult de jumătate din veniturile familiei. Cât privește tipul de dobândă pe care o preferă românii când fac credite de la bancă, aproape 40% cred că dobânda fixă este cea mai buna variantă pentru ei.

Invitat la FOCUS, Liviu Fenoghen, directorul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul bancar, a declarat că ,,având în vedere o iarnă cu destule incertitudini este normal să fim precauți, nu pesimiști. Însă, dacă vom avea nevoie de un credit trebuie să îl luam, dar să avem grijă ca să-l putem plăti. Ratele au crescut în ultima perioadă, așa că este un semnale de alarmă pentru cineva care vrea să contracteze un credit pe o perioadă foarte lungă de timp.”

Liviu Fenoghen mai spune că este de preferat să alegem un credit cu dobândă fixă deoarece ,,chiar dacă este mai scump are o rată stabilă care ne permite să știm cât avem de plată și avem o proiecție sigură până la finalul contractului“.

Total
3
Shares
Total
3
Share