Românii se tem de un eventual război - Focus Prima TV

Românii se tem de un eventual război

Va fi sau nu va fi război? Asta este teama multor români, care sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina și se tem că ar putea izbucni un nou război mondial. NATO va trimite 1000 de militari în România în încercarea de a
descuraja Rusia. Specialiștii spun însă că nu trebuie să ne gândim la un război, iar afirmația președintelui României că suntem pregătiți pentru orice scenariu implică mai degrabă considerente economice și nu militare.

Situația din Ucraina stârnește îngrijorări la nivel înalt, însă și printre oamenii de rând. Izbucnirea unui război este teama cea mai mare a multor români.

Președintele României a declarat însă că nu sunt motive să ne temen, iar România este pregătită pentru orice scenariu, mai ales în eventualitatea unui val mare de migranți

1000 de militari va trimite NATO în România, Bulgaria și Ungaria, ca sprijin pentru ceea ce se întâmplă la granița
noastră. Prin acest lucru se încearcă descurajarea Rusiei, iar alianța vrea să îi arate lui Vladimir Putin că solidaritatea prevăzută în tratat este și o realitate. La București a ajuns și ministrul Apărării din Franța, care ne-a asigurat că ne va fi aproape în aceste vremuri dificile.

Ucraina înseamnă pentru Rusia punctul de formare al națiunii lor. Astfel că nu concep nicio secundă ca Ucraina să nu mai fie controlată de Moscova.

În 2008 Rusia a mai împiedicat Ucraina să intre în NATO. Iar în 2013 Ucraina a fost nevoită să renunțe la acordul de asociere cu Uniunea Europeană, tot din cauza presiunilor de la Moscova.

Rusia este cunoscută pentru conflictele în care se implică. În 2014 a vrut anexarea Crimeei și a invadat regiunea. De asemenea, În Siria a reușit să se impună în fața americanilor și să îl ajute pe conducător să își păstreze puterea.

Total
0
Shares
Total
0
Share