Românii vor vacanțe fără restricții - Focus Prima TV

Românii vor vacanțe fără restricții

Sătui de pandemie, românii caută vacanțe cu cât mai puține restricții. Iar spre marea lor bucurie, sunt oferte care îi scapă de orice grijă. Pe langa transport, cazare si masă au incluse si teste PCR. Astfel își pot prelungi valabilitatea certificatului verde când vor, sau, după caz, cei imunizați deja, se asigură că sunt negativi. În topurile preferințelor pentru revelion sunt destinațiile calde, iar pe primul loc este și în acest an, Egiptul.

Printre țările cu cele mai relaxate condiții de călătorie se numără Egiptul, Emiratele Arabe Unite, dar și insule precum Maldive sau Zanzibar.

În Egipt, regiunile Hugharda și Sharm el Sheik rămân cele mai căutate. Condițiile de intrare sunt minime chiar si pentru nevaccinari. E sufieicnt un tTest PCR negativ . Nici în Dubai lucrurile nu sunt complicate.

La fel de usor este să mergi in vacanță în Maldive. Turiștii trebuie să prezinte un test PCR negativ făcut cu cel mult 96 de ore înainte. În Thailanda, în schimb, persoanele nevaccinate vor sta în carantină 10 zile. Iar test PCR va
prezenta toată lumea, indiferent dacă este sau nu imunizat. Indonezia are și mai multe restricții. Pentru țările din zona roșie, cum este România, este nevoie de 14 zile de carantină la sosire. Iar prețurile, spun agenții de turism, sunt pentru toate buzunarele. În Dubai 7 nopți de cazare plus biletul de avion costă în jur de 900 de euro de persoană. Pentru o excursie în Maldives, un român trebuie să scoată din buzunar sub 2.000 de euro pentru 7 nopți în perioada revelionului. Iar cine optează pentru destinații mai apropiate de casă, cu mai puțin de 300 de euro se pot bucura de un citybreak.

Guvernul a actualizat și lista ce clasifică țările în funcție de rata de incidență.

Studiul unei agenții de turism arată că românii au călătorit în ciuda restrictiilor. Vara aceasta s-au înregistrat doar cu 10% mai puține zboruri către zone turistice față de 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share