Românilor blocaţi pe aeroportul din Cancun li s-a permis accesul în Mexic, cu excepţia a cinci persoane – Focus Prima TV

Românilor blocaţi pe aeroportul din Cancun li s-a permis accesul în Mexic, cu excepţia a cinci persoane

Cetăţenilor români blocaţi în aeroportul din Cancun li s-a permis accesul pe teritoriul Statelor Unite Mexicane, cu excepţia a cinci dintre ei, din cauza existenţei unei alerte de securitate individuală, aceştia urmând a se întoarce joi în România, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, toţi cetăţenii români au fost reevaluaţi în mod individual cu privire la condiţiile de intrare pe teritoriul mexican. Însărcinatul cu afaceri ad interim din cadrul Ambasadei României în Mexic s-a aflat în aeroport pe durata derulării procedurilor şi a acordat asistenţă celor care au avut nevoie de informaţii, sprijin pentru asigurarea traducerii şi îndrumare pentru completarea formularelor. Acesta a fost asistat şi de consulul onorific al României la Cancun.

Ministrul Bogdan Aurescu a anunţat miercuri că 114 români erau blocaţi pe aeroportul din oraşul mexican.

Miercuri seara, ministrul Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său mexican.

“Ca rezultat al convorbirii telefonice din seara zilei de 3 februarie a.c. a ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu cu omologul său mexican, autorităţile mexicane au remediat, în regim de urgenţă, situaţia cetăţenilor români blocaţi pe aeroportul internaţional din Cancun. De asemenea, ministrul mexican al Afacerilor Externe a transmis omologului român, în numele Guvernului ţării sale, regrete pentru impactul negativ produs de acţiunile autorităţilor mexicane”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share