Românoa, campioana U.E la consumul de medicamente – Focus Prima TV

Românoa, campioana U.E la consumul de medicamente

România este campioana Europei la consumul de medicamente fără prescripție medicală! Medicii sunt
îngrijorați și spun că nu de puține ori au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe oameni care nu au mai putut fi salvați. Supradoza de medicamente le-a adus sfârșitul, dar cel mai grav este că riscăm să ratăm diagnosticul și să lăsăm boala să evolueze, prin medicația greștiă. Acum, în pandemie… acest fenomen a luat amploare.

8 din 10 români apelează la medicamente fără prescripție medicală atunci când se confruntă cu simptome ușoare ale unei viroze. Acest lucru poate fi însă extrem de periculos.

De cele mai multe ori, oamenii ajung în Unitatea de Primiri Urgențe după ce își administrează o cantitate mult prea mare de medicamente pe care nu le consideră periculoase. Din păcate însă, șansele de a scăpa cu viață se reduc semnificativ în funcție de timpul în care pacienții ajung în grija medicilor.

Acum 3 zile un bărbat a murit după ce a luat nu mai puțin de 12 pastile de paracetamol în doar 24 de ore.Era diagnosticat cu Covid dar se trata la domiciliu. Specialiștii trag un semnal de alarmă și ne îndeamnă să fim atenți la denumirile înscrise pe cutiile medicamentelor. Termeni ca forte, extra, ultra
reprezintă comprimate în care substanță activă se regăsește chiar și în cantitate dublă.

Numai în 2020 în România s-au eliberat 625 de milioane de cutii de medicamente. Organizația mondială a sănătății estimează că peste 15 la sută din medicamentele existente pe piața internațională sunt contrafăcute.

Total
0
Shares
Total
0
Share