Roșiile românești ajung pe piațăâ - Focus Prima TV

Roșiile românești ajung pe piațăâ

CSID

Programul Tomata începe să dea roade. În Vrancea, legumicultorii abia așteaptă să iasă la tarabe. Serele sunt doldora de fructe aproape coapte, iar vremea îi ajută pe producători din plin. Legumicultorii speră ca totul să meargă conform planului și acum, la început de iunie, să înceapă vânzarea pentru a putea accesa cei 3000 euro la 1000mp, de la stat.

Legumicultorii vrânceni au numai veşti bune pentru consumatorii care vor putea găsi pe piată rosii produse în sere si solare. Vedeta va fi „Inima de Bou”, o roşie românească, cu un gust deosebit, iar pretul va fi de 6/7 lei/kg

Legumicultorii au profitat din plin de programul Tomata derulat de Ministerul Agriculturii, mai ales că au asigurat un
sprijin de 3000 euro pentru o suprafată de 1000mp cultivați.

Totul depinde de pretul pietii si legumicultorii stiu asta. Daca este mare cantitatea de rosii la vinzare si pretul e mai mic.
Ca sa aiba un cistig cultiva si hibrizi.

Legumiucultorii evalueaza acum recolta. Se numara rindurile, plantele, după care se numara fructele. In Vrancea vor fi
verificati 111 beneficiari ai programului Tomata.

Din cauza vremii deosebit de capricioase in aceasta primavara, fam. Gheorghita va iesi pe piata la sfirsitul lunii iunie, cind pretul ar putea fi mai mare de 3 lei/kg, dar mai mic de 5.

Pentru legumicultorii vrânceni ajutorul oferit de Ministerul Agriculturii a fost ca o gură de oxigen în această primăvară.
Ramine de vazut daca vor reusi sa si vinda 3 tone de rosii pina pe 10 iunie 2022, conditie esentiala pentru a primi cei
3000 euro promisi.

Total
0
Shares
Total
0
Share