Rusia ameninţă cu „cele mai grave consecinţe” dacă „îngrijorările” sale sunt ignorate - Focus Prima TV

Rusia ameninţă cu „cele mai grave consecinţe” dacă „îngrijorările” sale sunt ignorate

Moscova a ameninţat vineri ţările occidentale cu „cele mai grave consecinţe” dacă ele vor continua să ignore „îngrijorările legitime” în ceea ce priveşte întărirea militară a SUA şi NATO în Ucraina şi la frontierele Rusiei.

„Acest lucru poate fi evitat dacă Washingtonul reacţionează pozitiv la propunerile noastre de acord privind garanţiile de securitate, la care sperăm să primim un răspuns scris din partea SUA articol cu articol săptămâna viitoare”, a transmis Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Conform ministerului, această poziţie i-a fost transmisă şefului diplomaţiei americane Antony Blinken, care s-a întâlnit vineri la Geneva cu omologul său rus Serghei Lavrov.

„Antony Blinken a fost clar informat că a ignora în continuare îngrijorările legitime ale Rusiei legate în principal de exploatarea militară în derulare de către SUA şi aliaţii lor din NATO a teritoriului Ucrainei, în contextul unei mobilizări la scară largă a unor forţe şi mijloace ale Alianţei în apropierea frontierelor noastre, va avea cele mai grave consecinţe”, a precizat Moscova.

Total
0
Shares
Total
0
Share