Rusia continuă amenințările nucleare - Focus Prima TV

Rusia continuă amenințările nucleare

Legile Rusiei, inclusiv cele nucleare vor fi extinse și la teritoriile care vor fi anexate, a anunțat Serghei Lavrov. Astfel, orice atac asupra teritoriilor care vor fi alipite, în urma referendumurilor care au loc acum în estul Ucrainei, ar putea fi considerate de Rusia un bun motiv pentru a folosi focoase nucleare. Statele Unite au reacționat la scurt timp.

Dacă cele 4 regiuni vor fi anexate Rusiei, țara va extinde legile nucleare și asupra acestor teritorii ucrainene. Însă ucrainenii nu se lasă intimidați. Oamenii sunt chemați la vot, iar procesul este vegheat de soldați înarmați. Referendumul referitor la anexarea celor patru teritorii: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie durează până pe 27 septembrie. Aceste teritorii reprezintă 15% din Ucraina.

Rusia se așteaptă la un rezultat similar cu cel din 2014. Atunci, votul din Crimeea a avut un rezultat oficial de 97%. Peste 1,5 milioane de buletine de vot au fost tipărite în Donețk, unde au fost deschise 450 de secții de vot. În Lugansk, rezidenții pot vota în 461 de secții, deschise pe întreg teritoriul republicii.

În Zaporojie, 500,000 de persoane sunt așteptate la vot. Dintre cele care au votat deja, 93% sunt de acord cu alipirea la Rusia conform agenției de presă ruse TASS. În regiunea Herson, 750,000 de votanți sunt așteptați la urne. Rusia și-a dorit referendum si alipirea celor 4 regiuni pentru a putea amenința în continuare cu arme nucleare. Teritoriile care urmează să fie alipite înseamnă pentru conducătorii de la Kremlin tot Rusia.

Între timp, pe câmpul de luptă forțele armate ucrainene au recucerit un sat din estul regiunii Donețk dar și teritoriul din jurul orașului Bahmut.

Total
0
Shares
Total
0
Share