Rusia expulzează trei diplomați UE pe care îi acuză că au participat la manifestațiile de susținere a lui Navalnîi. Primele reacții – Focus Prima TV

Rusia expulzează trei diplomați UE pe care îi acuză că au participat la manifestațiile de susținere a lui Navalnîi. Primele reacții

Rusia a declarat persona non grata trei diplomați din Suedia, Polonia și Germania, care au participat la manifestațiile de susținere a lui Alexei Navalnîi pe 23 ianuarie, a anunțat Ministerul rus de Externe, potrivit agenției TASS. Suedia respinge acuzațiile. Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a aflat știrea chiar în timpul vizitei sale la Moscova și a cerut „reevaluarea” deciziei.

Polonia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea unui diplomat polonez din Sankt-Petersburg care a fost acuzat că a luat parte la proteste împotriva condamnării la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat Ministerul de Externe polonez, relatează Reuters şi dpa,preluate de Agerpres.

Decizia Rusiei „va agrava şi mai mult criza din relaţiile bilaterale”, a precizat MAE polonez într-un comunicat.

În replică la acţiunea Rusiei, Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus, pe care l-a informat că diplomatul în cauză „nu făcea decât să-şi îndeplinească obligaţiile profesionale” în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice.

„Partea poloneză se aşteaptă ca autorităţile ruse să corecteze această decizie eronată”, a mai indicat Ministerul de Externe în comunicat.

„În caz contrar, Polonia îşi arogă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare”, menţionează sursa citată.

Total
0
Shares
Total
0
Share