Rusia îşi arată muşchii la graniţele UE. Moscova şi Minskul vor simula un conflict militar cu NATO în timpul exerciţiului „Zapad-2021” - Focus Prima TV

Rusia îşi arată muşchii la graniţele UE. Moscova şi Minskul vor simula un conflict militar cu NATO în timpul exerciţiului „Zapad-2021”

Armata rusă va efectua, marţi, exerciţii militare în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a informat sâmbătă Ministerul Apărării rus., iar pe 10 septembrie începe exerciţiul de comandament şi stat major la nivel strategic „Zapad-2021“ la care vor lua parte 200.000 de militari şi care va simula un conflict militr cu NATO.

La manevrele militare din Crimeea vor participa peste 500 de militari şi mai bine de o sută de unităţi şi echipament militar, precum şi ambarcaţiuni şi nave de sprijin din cadrul Flotei Mării Negre.   În timpul exerciţiilor militare, unităţi ale Marinei ruse, cu sprijinul unui grup de atac naval, vor debarca în nave amfibie de atac pe coasta „inamicului”. La manevre vor fi folosite toate tipurile de arme uşoare, lansatoare de rachete şi armament de pe vehicule de luptă, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Total
0
Share