Rusia limitează accesul la reţeaua Facebook, acuzată că cenzurează mass-media ruse - Focus Prima TV

Rusia limitează accesul la reţeaua Facebook, acuzată că cenzurează mass-media ruse

Accesul la reţeaua de socializare Facebook a fost limitat vineri în Rusia de organismul rus de reglementare în domeniu, care a acuzat-o că cenzurează mass-media ruse şi că încalcă drepturile cetăţenilor ruşi, în contextul actualului conflict armat din Ucraina, transmite AFP.

Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, acuză Facebook că a restrâns pe platforma sa accesul la conturile oficiale ale agenţiei publice de ştiri Ria Novosti, ale mass-media online Lenta.ru şi Gazeta.ru., precum şi ale postului Zvezda, ce aparţine Ministerului rus al Apărării.

”Roskomnadzor a cerut administraţiei (companiei) Meta să ridice restricţiile impuse de către Facebook pentru mass-media ruse şi să explice motivul impunerii lor. Cererile au fost ignorate de proprietarii reţelei de socializare”, afirmă autoritatea rusă, care nu a precizat însă în ce constă limitarea accesului la Facebook.

Această reţea, YouTube, TikTok şi Twitter au primit înainte în Rusia numeroase amenzi pentru încălcarea legislaţiei ruse privind conţinuturile interzise.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share