Rusia ”speră să nu trebuiască să interzică” reţelele sociale străine – Focus Prima TV

Rusia ”speră să nu trebuiască să interzică” reţelele sociale străine

Kremlinul ”speră să nu trebuiască să interzică” marile reţele sociale străine, cu care Rusia este în conflict, reproşându-le modul în care sunt moderate conţinuturile, în special politice, a anunţat marţi un înalt responsabil rus, informează AFP.

Un prim “foc de avertizare” a fost tras la începutul lui martie, prin frânarea funcţionării în Rusia a platformei Twitter, pe care autorităţile ruse o acuză cu nu a suprimat conţinuturile “ilegale”.

Moscova i-a acordat platformei Twitter o lună pentru a se conforma, sub pedeapsa blocării complete, şi mai mulţi responsabili au perceput aceasta ca o atenţionare inclusiv la adresa Facebook şi YouTube, care ar putea fi următoarele pe listă. Autorităţile ruse au denunţat în special difuzarea de conţinuturi de susţinere pentru opozantul Aleksei Navalnîi, întemniţat după ce fusese otrăvit.

“Aş vrea să sper că nu va trebui să ajungem acolo şi că se vor găsi soluţii pentru a rezolva conflictul”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru publicaţia Argumentî i Faktî. “Nimeni nu vrea o interzicere totală (a reţelelor sociale), ar fi lipsit de sens să se pledeze în favoarea acestui lucru. Însă noi trebuie să obligăm aceste companii să respecte regulile noastre”, a continuat el.

Peskov a estimat că “niciun stat care se respectă nu ar lăsa o companie să-i impună condiţiile sale”.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share