Rușii au bombardat Kievul - Focus Prima TV

Rușii au bombardat Kievul

Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Înarmați cu artilerie grea americană, soldații Kievului au distrus două centre de comandă rusești din Donbas. Sute de invadatori ar fi fost uciși. În replică, armata Moscovei a bombardat din nou Kievul. Proiectilele au lovit infrastructura civilă, iar salvatorii caută și acum oameni printre dărâmături. Între timp, într-un castel din Bavaria, liderii celor mai puternice 7 economii ale planetei pun la cale noi sancțiuni la adresa regimului Putin.

Ora locală 5.47. La Kiev au căzut mai multe rachete trase de ruși. La scurt timp, primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, susține că proiectilele au lovit un cartier central al orașului.

Imaginile de la fața locului confirmă curând informația. Mai multe blocuri au fost lovite de proiectilele rusești. Salvatorii
au intervenit de urgență.

În urma bombardamentelor mai mulți civili au fost prinși sub dărâmături.

Atacul rusesc a avut loc la puțin timp după ce artileria ucraineană, dotată cu sisteme de rachete americane HIMARS, a făcut ravagii în rândul ocupanților. Două centre de comandă rusești au fost rase de pe fața pământului. 300 de militari, cei mai mulți ofițeri, ar fi fost eliminați în urma operațiunii.

Pe de altă parte, rușii și-au făcut intrarea în Severodonețkul abandonat de ucraineni. Orașul bombardat neîncetat săptămâni în întregi este acum o localitate fantomă. Forțele Kievului se repliază pentru a apăra următoarea țintă a invadatorilor. Lisiciansk.

Momentan, pe linia frontului domnește calmul de dinaintea furtunii.

Ucrainenii profită de perioada de acalmie pentru a evacua răniții.

Irina, un medic tânăr, a văzut în lunile de război orori de neimaginat.

Lupta continuă și în teritoriile deja ocupate de ruși. Rezistența devine tot mai bine organizată iar sabotajele partizanilor pun în dificultate invadatorii.

Pentru a ridica moralul trupelor, în teritoriile ocupate a ajuns și ministrul rus al Apărării. Este prima oară de la declanșarea războiului când Serghei Șoigu vizitează trupele. Războiul se poată însă și prin modalități neconvenționale. Iar România este direct vizată. Fostul președinte rus, Dimitri Medvedev, a publicat o lungă postare în care afirmă că la București s-ar pregăti unirii cu Republica Moldova

Mesajul a atras replica promptă a Ministerului de Externe. Între timp, într-un castel din Bavaria are loc reuniunea liderilor G7. Iar războiul din Ucraina este unul din cele mai subiecte aflate pe ordinea de zi. Liderii marilor puteri iau în calcul instituirea de noi sancțiuni. O parte din acestea vor viza importurile de aur din Federația Rusă. Anual, în cuferele Kremlinului intră 15 miliarde de dolari din vânzarea metalului prețios.

Total
0
Shares
Total
0
Share