Rușii fug din țară. Vor să scape din ghearele lui Putin - Focus Prima TV

Rușii fug din țară. Vor să scape din ghearele lui Putin

,,Cum să fugi din Rusia” și ,,cum să scapi de război” au fost cele mai căuate informații pe Google încă dinainte ca Putin să anunțe mobilizarea parțială. La scurt timp după discursul acestuia lucrurile au luat-o razna în Rusia. Prețul biletelor de avion către țările care permit accesul cetățenilor ruși au ajuns să coste cât 5 salarii medii. Din închisoare, opozantul lui Putin a spus că liderul de la Kremlin încearcă să atragă în acest război cât mai mulți oameni pentru puterea lui personală.

Imediat după discursul lui Putin, pe canalele rusești de Telegram au apărut sute de comentarii care cer trimiterea la război a deputaților și a președintelui însuși. Mulți au mai scris că au prevăzut decizia și armata lor nu este atât de puternică pe cât se spune la televizor. Oamenii încă nu înțeleg cine va fi trimis la război, dar comentatorii a ajuns la aceeași concluzie – mai devreme sau mai târziu toată lumea va fi mobilizată.

Aleksei Navalni a spus că Putin trimite la moarte rusi pentru o luptă deja pierdută. ,,Haideți să ieșim în stradă!”,,Vova, fă-ne o favoare: mori!“, ,,Mergi tu în tranșee“, sunt doar câteva dintre mesajele postate de utilizatorii ruși pe platforma Telegram, după ce președintele Putin a anunțat mobilizarea parțială.

Prețul biletelor de avion din Rusia spre Dubai sau Istnabul au ajuns la sume colosale. Un bilet pe ruta Moscova-Dubai a ajuns să coste 16600 de euro iar un bilet de la Moscova la Istanbul costa 1300 de euro! Nu după mult timp, biletele de avion s-au epuizat pe mai toate platformele.

Rușii de rând au ieșit în stradă să protesteze. În orașele Tomsk și Novosibirsk rușii au spus NU mobilizării, iar poliția a început să îi aresteze pe pe protestanți.

Total
28
Shares
Total
28
Share