S-a deschis la non-stop. Non- stop la vaccinare – Focus Prima TV

S-a deschis la non-stop. Non- stop la vaccinare

România trece la un alt nivel în ceea ce privește vaccinarea anti covid! Premiera aparține Timișoarei, care a dat startul unui maraton de vaccinare…non stop! Centrul care funcționează 24 din 24 este la Spitalul Județean din oraș și, deocamdată administrează doar serul de la Pfizer. În prima noapte s-au înscris pentru vaccinare 14 persoane, însă medicii se așteaptă ca numărul doritorilor să rească foarte mult.

Primii doi pacienti vaccinati in miez de noapte au fost doi tineri, sot si sotie. Au ajuns la centrul de la Spitalul Judetean din Timisoara putin inainte de ora 12 si au asteptat afara pana să fie preluați.

Cei doi spun ca nu ei au ales sa se vaccineze noaptea ci platforma nationala i-a repartizat la acea ora.

Cel mai mult i-a bucurat faptul ca nu au fost nevoiti sa astepte. Erau de altfel singurele persoane programate la
acea ora la centrul de vaccinare pentru a le fi administrat serul.

In centrul non stop de la Timisoara functioneaza 4 fluxuri de vaccinare ziua si tot atâtea noaptea. Un medic, o asistenta si mai multi studenti la medicina sunt prezenti in fiecare noapte pentru a-i primi pe cei care vor sa se imunizeze impotriva Covid 19.

In centrul de la Spitalul Judetean s-au vaccinat pana acum, in medie, 500 de persoane pe zi. Incepand de azi noapte numarul dozelor ce pot fi administrate in 24 de ore a crescut.

Desi centrul de la Timisoara ar fi trebuit sa functioneze in regim non stop inca de acum o luna, pana acum acest lucru nu a fost posibil din cauza dificultatilor de modificare a platformei nationale. Specialistii STS au putut lucra doar pe timpul noptii pentru a nu afecta programarile zilnice.

In prima noapte au fost programate 14 persoane, in intervalul orar zero sapte dimineata. In total, in prima zi de vaccinare non stop s-au inscris in platforma nationala 666 de persoane. De la inceputul campaniei nationale, in Timis au fost vaccinate cu o doza aproape 200 de mii de persoane ceea ce reprezinta 30 la suta din populatia judetului. Doar putinpeste 100 de persoane au avut reactii alergice la vaccin.

Total
0
Shares
Total
0
Share