S-a externat de la ATI pentru că nu crede în Coronavirus – Focus Prima TV

S-a externat de la ATI pentru că nu crede în Coronavirus

O nouă zi, un nou record negativ de pacienți COVID la Terapie Intensivă. Nu mai puțin de 1.324. Așa că se caută soluții pentru suplimentarea numărului de paturi. În tot acest timp, la Iași, un bărbat a plecat pe semnătură de la Terapie Intensivă, deoarece nu crede în existența virusului. Medicii se tem că ar putea muri acasă.

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a ajuns la spitalul Parhonn din Iași luni, în stare gravă. Medicii au decis să-l interneze direct la Terapie Intensivă, cu necesar de oxigen, dar și de dializă. Când starea lui s-a îmbunătățit, bărbatul a cerut să plece acasă.

Mai mulți medici au făcut eforturi să-l convinge să nu plece.

Și familia a încercat să-l facă pe bărbat să se mai gândească, dar a fost de neînduplecat. Spitalul a luat
legătura cu DSP Iași, care trebuie să se asigure că omul respectă carantina.

La nivel național, numărul locurilor la Terapie Intensivă pentru pacienții COVID a ajuns la 1.457.
În București, unde avem cele mai multe cazuri, se caută cu disperare suplimentarea paturilor peste tot unde este posibil.

Iar la Sfântul Ioan va fi alipit un tir de Terapie Intensivă. Îi lipsește însă un echipamet.

La sediul Ministerului de Interne a fost ședință de urgență, condusă chiar de premierul Florin Cîțu. La întrunire au mai participat și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheroghiță, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, vicepremierul Dan Barna, șeful DSU Raed Arafat, precum și medici și specialiști din sănătate. Ședința a fost doar de evaluare a situației.

Total
0
Shares
Total
0
Share